Soon to come: La nouvelle table !

Geschreven op 13/09/2017

Soon to come: La nouvelle table !

Soon to come : het nieuwe servies "La nouvelle table by Merci" 

Voor het eerst in zijn geschiedenis brengt Merci*, in samenwerking met Serax, een servieslijn uit. Het minste wat je van deze collectie kunt zeggen, is dat ze uniek is, volledig afgestemd op het leven dat we vandaag de dag leiden: functioneel en eenvoudig. 

Merci heeft een hele reeks schaaltjes en bordjes ontworpen, geïnspireerd op de beroemde ‘American Modern Dinnerware’ van de Amerikaanse designer Russel Wright uit de jaren 40 en op de traditionele ‘bento’ die door Japanners over de hele wereld wordt verspreid. Ze zijn vervaardigd uit zandsteen en esdoornhout, twee natuurlijke materialen, met een ambachtelijk aspect dat de diepere betekenis achter de zeer hedendaagse ziel van de collectie naar boven haalt.

De collectie is ontworpen als een puzzel: de twaalf stukken van deze à-la-carte-collectie kunnen op elkaar gestapeld of in elkaar gepast worden. Merci wil bovendien oneindig veel mogelijkheden scheppen door deze nieuwe generatie tafelaccessoires aan te bieden in vier verschillende kleuren: Mastiek, Storm, Oker en Inktzwart. 

Leef je maar uit: verras je gasten, bedenk receptjes op basis van dit scala aan kleine bordjes, accentueer de kwaliteit van het eten en stimuleer de smaakpapillen.

*Merci is een magische plek, gelegen in het hart van de historische Parijse wijk Haut-Marais en opgericht in 2009 door Bernard en Marie-France Cohen. Het is meer dan een modeboetiek, meer dan een conceptstore … Het is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor een hapje en een drankje in een van de horecagelegenheden, terwijl ze speuren naar de laatste mode of de nieuwste designontwerpen voor hun huis.

« Naar het nieuwsoverzicht