Over drafabGREEN

Ons concept

drafabGREEN herbergt een gezellig winkelconcept: een sfeervolle concept store boordevol inspiratie. De winkel wordt volgens de seizoenen letterlijk omgetoverd: in de zomer luchtig en fris met tuinmeubelen, tuinhout en outdoor deco; in de winter gezellige en sfeervolle cosy corners met interieur meubilair, tal van accessoires en leuke cadeau-artikelen.


In 2016 werd een gloednieuwe én nog ruimere toonzaal gebouwd zodat de meer dan 90 collecties nog beter tot hun recht komen. Momenteel beschikt onze winkel over 1000m² winkeloppervlakte, en 1000 m² expotuin. 
Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Meld je dan zeker aan op onze nieuwsbrief.

De familie

  3 generaties timmerden reeds aan de weg. In 1926 startte grootvader Jerome De Backer zijn schrijnwerkerij in Poperinge. Zijn 2 zonen, Roger en André, deelden de passie voor het hout en richtten de pvba Gebroeders De Backer op. Na verloop van tijd specialiseren beide broers zich verder. Roger richt zich op de productie van paletten, terwijl André zich hoofdzakelijk zal concentreren op de schrijnwerkerij en het bouwen van prefabwoningen onder de naam Drafab. 

Momenteel is de firma Drafab in handen van Andrés zoon Dries De Backer en wordt volop de kaart getrokken van projectmeubilering en binnenschrijnwerk (zie www.drafab.be).
In 1997 nam de jongste zoon, Michiel De Backer, het initiatief voor een nieuwe firma onder de noemer drafabGREEN. Een ruimere winkel kreeg vorm en deze werd gaandeweg in de regio toonaangevend wat betreft alle huis-en tuininrichting. In 2002 versterkte Michiels partner, Severien Mortier, het team en sindsdien vormen zij samen de motor van dit bloeiende familiebedrijf. 
Intussen bouwt drafabGREEN samen met een team gemotiveerde medewerkers elke dag verder aan de toekomst.