5 tips om jouw huis winterproof te maken

15/11/2022

TIP 1

Investeer in degelijke plaids of een warmtedeken

We beseffen intussen al dat de verwarming binnen best wel een graadje (of meer) lager mag!  Maar natuurlijk willen we het daarom zelf niet koud hebben. Een dikke plaid of warmtedeken kan dan wonderen doen.

Als je overdag actief blijft in huis heb je het vast wel warm genoeg, maar eens je in de zetel ploft, kan die zachte plaid écht wel het verschil maken.

Onze tip: kies voor de XL plaid van 150x200 cm of – waarom niet  - 220x240 cm. Dan worden ook je voeten in zalige warmte gehuld!

Foto: Leeff - Pien plaid

plaid

TIP 2

Maak het gezellig met kaarsen

Vaak zijn energiebesparende tips ook gezellig. Zo zijn kaarsen échte sfeermakers in huis én geven ze bovendien nog een klein beetje warmte.

Onze tip: met vuurhaardjes op bio-ethanol bepaal je zelf wanneer je wat extra warmte én gezelligheid aan je interieur toevoegt.

Foto: Leeff - vuurhaard

Leeff

TIP 3

Sfeervolle LED-verlichting

Vaak heeft ons huis een overdaad aan vaste verlichtingspunten, die niet per se noodzakelijk zijn op elk moment van de dag. ’s Avonds mag die algemene verlichting best wel uitgezet worden en kan je je living voldoende verlichten met 1 of 2 sfeervolle losse verlichtingspunten. Door het gebruik van zuinige LED-lampen bespaar je bovendien nog extra.

Onze tip:  algemene verlichting is vaak niet voldoende om in de winter te kunnen lezen. Door het gericht inzetten van een leeslamp naast je fauteuil of sofa, kan je je ogen een grote dienst bewijzen. Je ogen worden veel minder moe en je kan je beter concentreren.

Foto: Umage - Asteria vloerlamp

winter verlichitng 1

TIP 4

Innovatief/ energiezuinig koken

Zoek je een originele manier om niet veel energie te verbruiken tijdens het koken? Het kan, en wel door het koken met behulp van slechts 3 theelichtjes! Met de raclette setjes van Cookut kook je even snel als met een elektrisch racletteapparaat maar verbruik je veel minder energie.  Wil je dus een romantisch etentje of het gevoel van skivakantie? Het kan met de raclette- of fonduesets. Slechts 3 theelichtjes en je zet een heerlijke maaltijd op tafel.

Extraatje: Cookut engageert zich in een bijenbeschermingsprogramma en zet bij elke aankoop van een Cookut-product een bij opnieuw uit.

Foto: Cookut racletteset

coockut reclette

TIP 5

Outdoor = indoor

Het hele jaar door genieten van je tuin en terras, maar toch met het nodige comfort zoals binnen? Dat kan met een terrasoverkapping van Brustor. Screens, verlichting of verwarming, het is allemaal personaliseerbaar.

Onze tip: in een terrasoverkapping kan je naar wens terrasverwarming toevoegen. Deze warmte kan je langer behouden door geïntegreerde screens of schuifbare glaswanden. Met de afstandsbediening heb je bovendien zelf in de hand hoe lang je de verwarming wel of niet aan laat staan.

Foto: Brustor terrasoverkapping

brustor how to survive winter

Door je huis en tuin optimaal in te richten, kan je dus tijdens de koudere wintermaanden heel veel warmte en gezelligheid creëren.


Tags:

Deel:

Voeg reactie toe