Hoe onderhoud ik mijn parasol?

22/09/2022

Onze tips bij het gebruik en onderhoud van je parasol

Hoe onderhoud ik mijn parasol?

Hier volgen enkele nuttige tips voor het gebruik en onderhoud van je parasol.

Goed om weten is dat je je parasol nooit mag gebruiken bij harde wind of regenachtige omstandigheden. Een geopende parasol kan je best niet zonder toezicht achterlaten. Bescherm je parasol altijd met een beschermhoes. De hoes kan over de volledige parasol geplaatst worden, met uitzondering van de voet. Bewaar de parasol op een droge plaats wanneer je deze niet gebruikt, bv. in de winter.

Let op! Breng de beschermhoes van je parasol nog niet aan als die nog vochtig is. Ook in vochtige omstandigheden raden we aan om de hoes niet volledig te sluiten zodat de parasol zuurstof krijgt. Dit voorkomt schimmelvorming.  

 

Onderhoud van het frame

Maak aluminium schoon met een vochtige doek, milde zeep en water. Gebruik geen scherp voorwerp om krassen te voorkomen.

Behandel teak met een beschermer om zijn natuurlijke kleur te behouden of een reiniger om het ondoordringbaar te maken voor vloeistoffen en vuil.

 

Onderhoud van het doek

Onderhoud en reiniging kan door een paar eenvoudige stappen te volgen:

  • Borstel los vuil weg voor het in de stof terechtkomt.
  • Afspuiten
  • Vlekken meteen verwijderen met water en milde zeep, multireiniger of textielreiniger (geen wasmiddelen).
  • Gebruik een zachte borstel om schoon te maken.
  • Laat de zeep intrekken.
  • Spoel grondig uit.
  • Laat het doek altijd volledig aan de lucht drogen voordat u deze opbergt of afdekt.


Machinewas enkel in koud water, op een fijnwasprogramma. Gebruik, afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed, een normale hoeveelheid zacht wasmiddel. Voeg een kleine dosis bleekmiddel toe in geval van ernstige schimmel of meeldauw. Laat de stof aan de lucht drogen (geen droogkast).

Let op! Nooit blootstellen aan overmatige hitte, stoompersen of in de droogtrommel, aangezien de stof zal krimpen. Plaats het parasoldoek weer op de structuur of berg het op in de hoes wanneer het volledig droog is.
Indien de parasolstof te groot is, kan deze niet in een gewone wasmachine gewassen worden. We raden je in dat geval aan de parasolstof door een gespecialiseerde droogkuis te laten reinigen.

 

Berg je parasol bij voorkeur op in de winter. Meestal kan de parasolvoet zonder probleem buiten blijven staan, maar de parasolstof zelf is gebaat bij een droge omgeving in de winterperiode. 

Ontdek al onze onderhoudstips voor je tuin >>

 

Naar de onderhoudsproducten >>


Tags:

Deel:

Voeg reactie toe