Je tuinmeubels winterproof maken: zo doe je het !

02/10/2022

Tijd om je tuinmeubels op te bergen voor de winter

Natuurlijk zouden we de zomer liefst zo lang mogelijk laten duren, maar nu is er geen ontkomen meer aan. De herfst is er, en daarmee ook het einde van een zalige zomerseizoen. 

Het wordt dus tijd om je tuinmeubelen, parasol en barbecue op te bergen of winterproof te maken. Want een goed onderhoud verlengt automtisch de levensduur van jouw favoriete items.

Hoe begin je eraan?

1/ Reinig vooraleer op te bergen

Wij vinden het een goed idee om je meubels te reinigen vooraleer ze op te bergen. Want zeg nu zelf, niets leuker dan bij het eerste lente-zonnetje je meubels uit de berging te kunnen halen en niet eerst te moeten poetsen ! 
Elk type meubel vraagt zijn specifiek onderhoud. Klik hier voor onze onderhoudsvoorschriften voor reiniging van hout, bamboe,  inox, batyline, metaal, lounge.  

 

2/ Controleer vooraleer op te bergen

Als je je meubels schoonmaakt, merk je misschien wel dat hier en daar een stoeldopje ontbreekt, een balein gebroken is of iets anders niet volledig in orde is. De winter is de ideale periode om dergelijke herstellingen te laten uitvoeren. Tijdens het zomerseizoen heeft elke fabrikant het immens druk, en in de wintermaanden is er vaak iets meer tijd om dergelijke zaken in orde te brengen. 

3/ Berg droog op

Let erop dat je alles  droog opbergt. Hiermee bedoelen we dat zowel meubels, parasols als kussens helemaal droog moeten zijn vooraleer op te bergen. Maar ook de plaats waar je opbergt is van belang. Kies een droge plek die voldoende verlucht is. Zorg er bovendien voor dat eventueel ongedierte niet bij stoffen kan. Zo vermijd je dat kleine knaagdiertjes bvb. in de winter gaatjes maken in de stof van kussens of parasols. 

Tip: zet parasols rechtop en leg ze niet horizontaal. 

Heb je geen plaats om je meubels binnen op te bergen? Dan is een beschermhoes een goed idee. Vooral voor je lounge set met kussens is het een must om de kussens droog en vrij van vuil te houden tijdens de winter. Een degelijke beschermhoes is ademend, schimmelwerend en heeft riemen of touwen om goed aan te sluiten op het meubel. Vraag een van onze medewerkers om advies voor een hoes op maat van jouw meubel.

Opglet : We raden het gebruik van een beschermhoes af bij metalen, aluminium en houten meubilair. 

 

Meer advies nodig? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

 


Tags:

Deel:

Voeg reactie toe