Interieurtrends voor 2023

19/01/2023

Interieurs gevuld met kleur en ambacht

Laat ons even terugkeren naar begin 2022, een periode die we meteen linken aan lockdowns, thuiskledij en 'nesting'.
2022 stond volledig in teken van natuurlijke kleurenpaletten, zachte texturen en huiselijkheid. Dit jaar willen we losrukken van deze ‘rustige’ pandemische sfeer en verlangen we naar een uitbundiger leven. Dat laatste zullen we ook terug zien keren in het interieur.

Explosie van kleur

Wat straalt meer levensvreugde uit dan een levendig kleurenpalet? Eentonige (witte) interieurs worden aan de kant geschoven voor vrolijke tinten. Door expressieve en kleurrijke elementen toe te voegen willen we een individualistisch statement maken.  

Kussen collectie van HK Living
Dots - Muuto
Big Lebow - Fatboy
Pillar candle - Hay
Outline sofa - Muuto

“Het tijdperk van ‘bling bling’ maakt plaats voor luxe op een meer subtiele en natuurlijke manier”

Aandacht voor Ambacht

We beginnen het belang van duurzaamheid steeds hoger in te schatten en komen in opstand tegen massaproductie. Karakterloze wegwerp artikelen worden vervangen door producten die op ambachtelijke manier gecreëerd worden. Er is eerbied voor het materiaal, het detail én voor het vakmanschap. Bovendien produceren onze leveranciers steeds meer in Europa.

"Misschien wordt ons decor op een dag bepaald door onze compostbakken?"

Onregelmatig en onvolmaakt

Biophilia zit nog steeds diep geworteld in de interieurtrends. Ondanks planten steeds een mooie eye-catcher blijven, ligt de focus vanaf 2023 meer op biophilia op materiaalniveau. Zo wordt er geëxperimenteerd met sinaasappelschillen, mycelium, klei, schimmels…


Bij drafabGREEN is deze trend nog niet zo alomtegenwoordig, maar toch bieden we al verschillende producten die dicht in de buurt komen:


Deel:

Voeg reactie toe