Over ons

Laat je inspireren in onze sfeervolle concept store

drafabGREEN herbergt een gezellig winkelconcept: een sfeervolle concept store boordevol inspiratie. De winkel wordt volgens de seizoenen letterlijk omgetoverd: in de zomer luchtig en fris met tuinmeubelen, parasols, barbecues, tuinconstructies en outdoor deco; in de winter gezellige en sfeervolle cosy corners met interieurmeubilair, tal van accessoires en leuke cadeau-artikelen.

In onze hedendaagse en ruime toonzaal van 1000m² presenteren we meer dan 140 topmerken. Bovendien beschikken we over een outdoor expotuin van nog eens 1000m² waar het aangenaam vertoeven is.

drafabGREEN is een familiebedrijf van de derde generatie

3 generaties timmerden reeds aan de weg. In 1926 startte grootvader Jerome De Backer zijn schrijnwerkerij in Poperinge. Zijn 2 zonen, Roger en André, deelden de passie voor het hout en richtten de pvba Gebroeders De Backer op. Na verloop van tijd specialiseren beide broers zich verder. Roger richt zich op de productie van paletten, terwijl André zich hoofdzakelijk zal concentreren op de schrijnwerkerij en het bouwen van prefabwoningen onder de naam Drafab

Momenteel is de firma Drafab in handen van Andrés zoon Dries De Backer en Pieter Vercruysse en wordt volop de kaart getrokken van projectmeubilering en binnenschrijnwerk.

In 1997 nam de jongste zoon, Michiel De Backer, het initiatief voor een nieuwe firma onder de noemer drafabGREEN. Een ruimere winkel kreeg vorm en deze werd gaandeweg in de regio toonaangevend wat betreft alle huis-en tuininrichting. In 2002 versterkte Michiels partner, Severien Mortier, het team, en in 2020 stapte ook Bert Delbecque in de zaak. Sindsdien vormen zij samen de motor van dit bloeiende familiebedrijf. 

Online winkel
Geen tijd om langs te komen? Of wil je al wat info inwinnen voor je een bezoek brengt aan onze winkel? Laat je inspireren op onze ruime webshop of laat jouw must-haves zomaar makkelijk leveren bij jou thuis ! 

 

Duurzaamheid

Bij drafabGREEN hechten we belang aan duurzaamheid en een energiezuinig beleid.
Bij de keuze van ons assortiment houden we daarom altijd rekening met een lange levensduur van jouw aankoop. 
Op vlak van energiebeleid namen we al verschillende stappen : onze toonzaal, bureaus en atelier zijn volledig uitgerust met LED-verlichting. Voor onze energievoorziening maken we gebruik van zonnepanelen en batterijsystemen. in 2022 evolueerden we tevens naar een volledig verwarmingssysteem op basis van recuperatie van eigen houtafval. Sinds maart 2024 kan je ook je elektrische wagen opladen aan een van de 2 publieke laadpunten.

Team nieuw

drafabGREEN bouwt samen met een team gemotiveerde medewerkers elke dag verder aan de toekomst

- Michiel, Severien & Bert

Gevel winkel