Waarom een Cobb in huis nemen?

09/05/2023

Dat we in België houden van barbecueën is meteen duidelijk wanneer het eerste zonnige weekend is aangebroken. Dan worden barbecues massaal aangestoken en zweeft de geur van ‘burenkruiden’ door de straten. Een geur waarbij ik denk; ‘Aaah de zomer is op komst!’

Over barbecueën bestaan er heel veel clichés. Dat ribbetjes en worsten zeker niet mogen ontbreken of dat enkel mannen kunnen barbecueën, daar ben ik het niet meer mee eens sinds ik een Cobb heb aangeschaft. Voor wie het eens iets anders mag zijn dan de ‘traditionele bbq’ hebben we bij drafabGREEN het perfecte alternatief! De Cobb geeft een geheel nieuwe dimensie aan het barbecueconcept.

Hieronder geef ik je graag enkele redenen waarom ik zo'n Cobb-fan ben.

Met Cobb heb je geen excuses meer om niet te barbecueën

Snel, eenvoudig en ideaal voor kleine gezelschappen

Veel mensen hebben een barbecue staan, maar gebruiken hem amper. Excuses zoals ‘we zijn maar met twee’, ‘geen tijd’, ‘de kolen zijn op’, ‘te veel moeite’ zullen misschien bekend in de oren klinken. Ben jij ook schuldig aan deze uitvluchten? Dan is de Cobb misschien wel iets voor jou!

De Cobb werkt op Cobblestones of briketjes. De Cobble Stone is binnen enkele minuten heet, brandt ongeveer twee uur en houdt daarbij een constante temperatuur. Je kan dus meteen beginnen kokerellen. Alleen, met twee of met het hele gezin. Veel tijd of last minute? Met de Cobb heb je nooit geen excuus meer om niet te barbecueën.

DrafabGreen

Altijd en overal Cobb'en

Wat ik het leukste vind aan de Cobb? Je kan hem gemakkelijk overal mee naaroe nemen. 
De Cobb komt met een handige draagtas waar je zowel de barbecue als al z'n accessoires kunt in opbergen. Zo heb je altijd alles bij de hand. Als we gaan picknicken met vrienden, zet ik hem vanachter op de fiets. En ook op reis is de Cobb altijd met ons mee! Zo hebben we al gebarbecued op de meest idylische plekjes! 

Leuke anekdote: we waren eens een kip aan het bereiden op de Cobb toen er vrienden ons diezelfde avond nog uitnodigden voor een barbecue. Toen hebben we de Cobb !met kip! in de auto gezet, naar daar gereden en gezellig samen verder 'gecobbt'. 

Enorm compact

Heb je een klein tuintje of terrasje? Laat dit geen drempel zijn om te barbecueën.
De Cobb neemt amper plaats in beslag. Het is een tafelmodel die je, zoals het woord zelf zegt, tijdens het kokerellen op tafel kan zetten.
Zo geniet je des te meer van het gezelschap. Ook na gebruik is de Cobb enorm compact op te bergen in de draagtas

DrafabGreen

Veilig

Heb je kleine kindjes in de buurt die je constant in de gaten moet houden? De Cobb kun je gemakkelijk op een verhoogje plaatsen waar de kleintjes niet bij kunnen. De mantel van de Cobb wordt ook niet warm waardoor je hem tijdens het grillen gemakkelijk kunt verplaatsen.

DrafabGreen

Welke Cobb past bij jou?

Hieronder vind je een overzichtje van de 5 verschillende Cobb modellen en hun eigenschappen. De accessoires kun je op alle modellen gebruiken.

Werking op Cobblestones of briketjes: 
Cobb Premier: basismodel met mantel in roestvast staal
Cobb Pro: werkt hetzelfde als de Cobb Premier, maar heeft een kleurrijk jasje
Cobb Premier Air: met het speciale deksel kun je de luchttoevoer en dus ook de temperatuur regelen
Cobb Pro Compact: kleinste model, ideaal voor wie weinig opbergruimte heeft

Werking op gas 
Cobb Premier+ Gas: totale controle over de temperatuur

overzicht modellen

Grillen, bakken, braden, wokken en roken... Het kan allemaal met de Cobb!

Alles is mogelijk met de Cobb! 

Wat de Cobb zo uniek maakt is de veelzijdigheid ervan. Dankzij de verschillende accessoires zijn de mogelijkheden van de Cobb eindeloos.

COBB ALS BARBECUE

Een lekker stukje vlees of gegrilde groentjes, met de Grillplaat+ bekom je een lekkere krokante laagje.
Wil je van jouw Cobb een echt barbecue maken? Gebruik dan de BBQ-kit.
Met dit accessoire druipt het vet van het vlees rechtstreeks op de kolen en bekom je die échte barbecuesmaak. 

Recepten 'grillen op de Cobb'

WOKKEN MET DE COBB

Mosseltjes, paella, een stoofpotje of een ander éénpansgerecht... Ook dat kun je bereiden op de Cobb. De Wokpan is een echte must-have! 

Recepten 'wokken op de Cobb'

ROKEN MET DE COBB

Niets zo lekker als een gerookt stukje zalm!
Om te roken heb je de basisplaat, een rooster en rookpellets nodig. Roken is heel eenvoudig! Vul een aluminiumfolie met pellets en leg dit op de Cobblestone. Plaats het rooster op de basisplaat waardoor de rook het volledige stukje vis kan smaak geven. Gebruik bij roken altijd het deksel.

Recepten 'roken op de Cobb'

BAKKEN OP DE COBB

Om te bakken gebruik je de bakplaat. Deze plaat heeft een antikleef-laag en is ideaal voor het maken van bijvoorbeeld omeletten, pannenkoeken en groentjes. 

Recepten 'bakken op de cobb'

COBB ALS OVEN

Door het deksel op de Cobb te plaatsen, kun je hoge temperaturen bereiken. Hierdoor vormt de Cobb een soort oventje waarop je, met de juiste accessoires, vanalles kunt klaarmaken. Met de pizzasteen maak je lekkere krokante pizzas. Ook kip kan worden bereid met de rotisserie, de standaard of het rooster.
Zin in een dessertje? Geen probleem! Met de Cobb bakvorm bak je heerlijke taart! Ook quiche of brood kun je hiermee bereiden

Recepten 'Cobb als oven'

Kortom, de Cobb tafelbarbecue is een topproduct! 

 

Manon - drafabGREEN team


Deel:

Voeg reactie toe